Női kézilabda NB I – Az 5-8. hely a cél Debrecenben

Uncategorized

Az 5-8. hely a célja a női kézilabda NB I-ben szereplő DVSC-TVP-Aquaticum csapatának, amely alaposan átalakított kerettel vág neki a következő szezonnak.Ábrók Zsolt, a klub ügyvezetője elmondta, a holtszezonban nyolc játékos távozott a csapattól, és hat új szerzemény érkezett. Kelemen Éva (Békéscsaba), Horváth-Pásztor Bettina (Veszprém), Sirián Alexa Szederke (Győr), Bárány Krisztina (Eger), Bobana Klikovac (Montenegró) és Liliia Gorilszka csatlakozott a kerethez.

A csapat szakmai munkáját továbbra is Köstner Vilmos szakmai igazgató, Varga József vezetőedző és Boros Ferenc edző irányítja. Varga József úgy értékelte, hogy az új igazolásokkal minden poszton stabilabb lett a csapata.

Papp László alpolgármester, a többségi tulajdonos önkormányzat nevében célként tűzte ki a csapat elé, hogy a következő bajnoki idényben az 5-8. helyen végezzen.

Ehhez – mint mondta – az önkormányzat minden segítséget megad. A csapat 100-120 millió forintos költségvetéséhez 70 millióval járul hozzá az önkormányzat, illetve egyik cége, a kézilabdás lányokat Szponzoráló Aquaticum Gyógyfürdő Kft.

Ezen túlmenően szakmailag és anyagilag is szeretnék erősíteni az utánpótlásképzést, s megfelelő nézőszám esetén a Főnix Csarnokot is a csapat rendelkezésére bocsátják – fűzte hozzá a Debrecen vállalkozói vagyonáért felelős és stratégiai kérdésekben illetékes alpolgármester.