Óriásplakát a cselgáncs népszerűsítéséért – Debrecenben is

Sport

Országszerte hatszáz, Ungvári Miklóst és Csernoviczki Évát ábrázoló óriásplakát népszerűsíti szeptembertől a cselgáncssportot.A magyar szövetség (MJSZ) keddi, gazdagréti sajtótájékoztatóján – melyre az egyik plakát előtt került sor – Tóth László elnök kifejtette, a szülőket és a gyerekeket is szeretnék megszólítani a “Válaszd a valódi hősöket!”, illetve a “Kezdj el judózni ma!” mottókkal.

“Tíz helyszínen az ottani klubedzők telefonszámát is feltüntettük a plakátokon, hogy megkönnyítsük a jelentkezést” – tette hozzá az MJSZ vezetője.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere arról beszélt, 2011 óta jelentősen emelkedett azoknak a kerületi lakosoknak a száma, akik valamelyik harcművészeti ágban próbálják ki magukat.

Az olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós elmondta, a plakátkampány jelzi, hogy jó irányba halad a dzsúdó, és tíz év munkája nyomán végre méltó helyére kerül a sportágak között Magyarországon. Az olimpiai harmadik Csernoviczki hozzátette, annak idején nekik is megvoltak a hőseik cselgáncsban, és most jó érzés példaképnek lenni.

A különleges, edzői telefonszámokkal is ellátott óriásplakátok Újbudán, Újpesten, Kaposváron, Miskolcon, Debrecenben, Békéscsabán, Egerben, Tatabányán, Cegléden és Szolnokon láthatók.