Teljes szektorbezárás helyett antirasszista molinó

Sport

A DVSC kérésére enyhített a szektorbezárási büntetésen az UEFA. Az egyik kapu mögé egy rasszizmus ellenes molinót helyeznek ki.

A Lokit szektorbezárással sújtotta a Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt. A debreceni drukkerek még a Cliftonville elleni Bajnokok Ligája-meccsen skandáltak többször egy náci köszöntést.

Az UEFA döntése akkor az volt, hogy a következő európai kupamérkőzésen, amelyet a Nagyerdei Stadionban rendeznek, az egyik kapu mögötti teljes B szektort be kell majd zárni. Ugye ez a következő meccs a jövő csütörtöki, Young Boys elleni Európa Liga-mérkőzés lesz, melyen eldől, melyik csapat jut az EL főtáblájára (3-1-es előnyben vannak a svájciak).

A DVSC a büntetés mérséklését kérte az UEFA-tól, s eredménnyel jártak, a B3-tól B7-ig tartó, kapu mögötti szektorokat le kell zárni, de a B1-e, a B2-es, a B8-as és a B9-es szektorokba be lehet engedni a nézőket. Ugyanakkor az UEFA-nak is van egy kérése, a bezárt szektorok lelátóira egy hatalmas molinót fognak kifüggeszteni az UEFA és a FIFA rasszizmus ellenes kampányának szlogenjével, azaz: Mondj nemet a rasszizmusra! (Say no to racism!)

Róka Géza, a DVSC-TEVA klubigazgatója korábban arra hívta fel a szurkolók figyelmét, hogy rasszista megnyilvánulással nagyon nagy bajba sodorhatják a DVSC-t.

„Az UEFA nagyon komolyan veszi a rasszizmus elleni küzdelmet, épp ezért nagyon súlyos szankciókat alkalmaz a mérkőzéseken történő rasszista megnyilvánulások kapcsán. Ha hasonló eset újra megtörténik Debrecenben, a következő lépésben már teljes stadionbezárással büntethetik a Lokit, illetve eljuthat odáig is a folyamat, hogy ki is zárhat egy csapatot a küzdelemsorozataiból” – nyilatkozta Róka Géza.