Bíró Judit lett Debrecen Hangja

Kultúra

Közel száz versenyző közül a hajdúszoboszlói Bíró Judit bizonyult a legjobbnak. A szavazás SMS-ben zajlott.

Bíró Judit győzött a több ezer ember részvételével, a város főterén a virágkarnevál előestéjén megtartott 3. Debrecen Hangja döntőjében! Egy éven keresztül, így ő viselheti ezt a címet. A nyertes egy külföldi utazásra szóló utalványt is kapott a Karnevál Utazási Iroda felajánlásából illetve egy videoklip elkészítésére lehetőséget a Kós Károly Művészeti Szakközépiskolának köszönhetően.

A döntőben egyébként már csak az sms-ben leadott közönségszavazatok számítottak. Bíró Judit 279 vokssal kapott többet, mint a második helyen végzett Varga Kinga. A képzeletbeli dobogó harmadik helyére Zsupos Ágnes került, 98 szavazattal kapott kevesebbet.

A három éve, egyre nagyobb sikerrel megrendezett zenei tehetségkutató versenyre egyébként már az országos televíziós csatornák is felfigyeltek. Több versenyzőt kértek fel arra, hogy méretesse meg magát a budapesti versenyeken is.

Idén a szakmai zsűri a következő öt fiatal tehetséget juttatta be az augusztus 19-i Debrecen Hangja 2014 verseny döntőjébe: Bíró Judit, Böjte Réka, Varga Kinga, Varga Zoltán és Zsupos Ágnes. A döntősök az Abrakazabra együttes élő kíséretével előtt léphettek fel a Virágkarnevál előestéjén, augusztus 19-én a Kossuth téren. Olyan sztárok is közreműködtek még az este folyamán, mint Bebe, vagy az LGT zenekar gitárosa, Karácsony “James” János.

A régió egyedülálló zenei tehetségkutató versenye két éve debütált óriási sikerrel a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezésében. Idén közel százan jelentkeztek a Debrecen Hangja 2014 programjára.

A győztes:

Bíró Judit 1989-ben született Debrecenben. 2009-ben az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán érettségizett. Ugyanebben az esztendőben, Budapesten csatlakozott a Proscenion Drámaszínpadhoz az Eötvös Lóránd Tudományegyetem óvodapedagógus karán, ahol megszerezte diplomáját. 2012. óta a Magyar Vöröskereszt Hajdúszoboszló Területi Szervezetét irányítja. 2013. december 13-án a Csokonai Színház egyik zenés darabjában ismerhette meg a közönség, ahol a Légy Jó Mindhalálig zenés gyerekdarabban Viola kisasszony szerepét alakította. A Szoboszló Sound csapatának tagja.

www.dehir.hu