Közlekedésfejlesztés a debrecenbe ingázók érdekében

Helyi hírek

Három szorosan összefüggő projekt kivitelezése fejeződött be Hajdúsámsonban, a teljes beruházás több mint 800 millió forintba került – közölte a hajdú-bihari település független polgármestere szerdán a projektzáró rendezvényen.Hamza Gábor elmondta: az európai uniós és magyar központi költségvetési támogatásból megvalósult projektek keretében a 471-es út városi szakasza mellett mintegy 3,7 kilométer hosszú kerékpárutat építettek. Ugyanilyen hosszúságban megoldották a felszíni csapadékelvezetést is.

Naponta 8-8,5 ezren ingáznak Debrecen és Hajdúsámson között, a megyeszékhelyen dolgozó hajdúsámsoniak egy részének életét is megkönnyíti a most befejeződött közösségi közlekedés fejlesztési projekt: a jövőben ugyanis kisbuszok szállítják a település központjába a kertségekben élőket, megkönnyítve ezzel a Debrecenbe tartó járatok megközelítését – mondta a polgármester.

Ezen túlmenően a település területén buszmegálló, buszöblök, buszperonok, buszforduló épültek a projekt keretében – tette hozzá.

Hamza Gábor tájékoztatott arról is, hogy hamarosan megkezdődik a halálútnak nevezett 471-es út korszerűsítése: Debrecen és Hajdúsámson között négysávosra bővítik az útszakaszt, és megújul az út Hajdúsámson és Nyíradony között is.