Hétfőn jönnek a tankönyvek

Helyi hírek

A névre szóló csomagokat a szülők előtt bontják ki, együtt nézik végig velük, hogy minden könyv megvan-e. A József Attila Általános Iskolában a családok jelezték, hogy hamarabb szeretnék hazavinni a tankönyveket. A könyvek befizetését igazoló csekket ugyan nem kötelező elvinni az átvételhez, de a biztonság kedvéért az iskolába szinte mindenki magával hozta.

– A szülők zömében befizetik a megadott határidőig a csekket, ezt mi a KELLO adatrögzítő felületén tudjuk ellenőrizni. Mi már csak azoktól szoktuk elkérni a csekket, akik augusztus 15-ig nem fizették be – nyilatkozta a dehirnek Barabásné Vályi Katalin, a József Attila Általános Iskola intézményvezetője.

Az ügyintézők szerint sokat gyorsít a munkán, ha a szülők magukkal viszik a csekket. A Hatvani Általános Iskolában is javában készülnek a tanévre: kerítést festenek, füvet nyírnak, a tornateremben pedig harmadiktól nyolcadikig évfolyamonként tornyosulnak a tankönyvcsomagok. A szállítmány percre pontosan a megadott időre érkezett meg az intézménybe. Az első és második évfolyamosoknak a tanterembe be is készítették a könyveket.

– A tanítónénik már átnézték a csomagokat, tehát a szülőknek már semmi dolguk nem lesz. A gyerekek a tanévnyitón fogják megkapni a könyveket, s úgynevezett tartós, azaz ingyenes könyvekből tanulhatnak majd ebben a tanévben, a szülőknek ehhez nyilatkozatot kell aláírniuk. Praktikusnak tartottuk, hogy amikor felkísérik a tanterembe a gyerekeket a szülők, ott alá is írhatják a nyilatkozatokat – tájékoztatott Bertók Krisztina, a Hatvani István Általános Iskola intézményvezetője.

A nagyobbak az első tanítási napon vehetik át könyveiket. Az iskolák nagy részében egyébként a Hatvanihoz hasonlóan hétfőn lesz tankönyvosztás.